من و کوهنوردی

اخبار ، یادداشت ها ، تجربیات و گزارش برنامه های من در کوهنوردی

من و کوهنوردی

اخبار ، یادداشت ها ، تجربیات و گزارش برنامه های من در کوهنوردی

ورزش و کوهنوردی در ماه مبارک رمضان


نکاتی در باره تغذیه ورزشکاران و کوهنوردان در ماه مبارک رمضان:

 در ماه مبارک رمضان آندسته از کوهنوردانی که روزه میگیرند باید در خصوص تغذیه خود مواردی را رعایت نمایند تا دچار مشکل و افت توانائیهای جسمانی و فیزیولوژیکی نگردند.

  


این موارد به شرح زیر میباشد:

۱- حتما از ۳ وعده غذائی شامل سحری ، افطاری و شام استفاده کنید . به عبارت دیگر هیچ وعده غذائی را حذف نکنید

۲- فعالیت ورزشی و کوهنوردی را در خنک ترین ساعات روز و در صبح زودتر شروع کنید. ترجیحا در این ماه از کوهنوردی سنگین و جدی پرهیز کنید.

۳- در سحری و در برنامه های کوهنوردی بجای استفاده از کربوهیدرات های ساده از کربوهیدراتهای پیچیده مانند نان ، ماکارونی، برنج بصورت عدس پلو، لوبیا پلو ، باقلی پلو همراه با انواع گوشت استفاده کنید .

۴- از مصرف زیاد قهوه و چای در برنامه های کوهنوردی در هنگام شب در این ماه خودداری کنید. زیرا باعث از دست دادن آب بدن میشوند و فعل و انفعالات شیمیائی بدن با مشکل روبرو میگردد

۵- مصرف سبزیجات، میوه­ ها و مغزها را فراموش نکنید بخصوص بعد از شام.

۶- از مصرف چربی­های حیوانی و روغن های نباتی جامد خودداری کنید.

۷- همراه با افطار شیر استفاده کنید. افطار خود را با آب ولرم و خرما یا یک قاشق عسل اغاز کنید . ازمصرف زولبیا و بامیه حتی ا لمکان پرهیز کنید و یا به مقدار کم استفاده کنید. فرنی و تر حلوا نیز افطاری مناسبی هستند مشروط بر اینکه به مقدار مناسب استفاده گردند.  

۸- مصرف آب بخصوص آب ولرم را به هنگام افطار و سحر فراموش نکنید

۹-   فاصله بین افطاری و شام را ۱٫۳۰ تا ۲ ساعت قراردهید

۱۰- در کوهپیمایی و کوهنوردی مراقب علائم اولیه گرمازدگی باشید(کم آبی خود پیش زمینه گرمازدگی است).

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد