نکاتی در باره تغذیه ورزشکاران و کوهنوردان در ماه مبارک رمضان:
در ماه مبارک رمضان آندسته از کوهنوردانی که روزه میگیرند باید در خصوص تغذیه خود مواردی را رعایت نمایند تا دچار مشکل و افت توانائیهای جسمانی و فیزیولوژیکی نگردند.
این موارد به شرح زیر میباشد:
۱- حتما از ۳ وعده غذائی شامل
سحری ، افطاری و شام استفاده کنید . به عبارت دیگر هیچ وعده غذائی را حذف نکنید
۲- فعالیت ورزشی و کوهنوردی را در
خنک ترین ساعات روز و در صبح زودتر شروع کنید. ترجیحا در این ماه از کوهنوردی سنگین و جدی پرهیز کنید.
۳- در سحری و در برنامه های کوهنوردی بجای
استفاده از کربوهیدرات های ساده از
کربوهیدراتهای پیچیده مانند نان ، ماکارونی، برنج بصورت عدس پلو، لوبیا پلو ، باقلی پلو همراه با انواع گوشت استفاده کنید .
۴- از
مصرف زیاد قهوه و چای در برنامه های کوهنوردی در هنگام شب در این ماه
خودداری کنید. زیرا باعث از دست دادن آب بدن میشوند و فعل و انفعالات شیمیائی بدن با مشکل روبرو میگردد
۵-
مصرف سبزیجات، میوه ها و مغزها را فراموش نکنید بخصوص بعد از شام.
۶-
از مصرف چربیهای حیوانی و روغن های نباتی جامد خودداری کنید.
۷- همراه با افطار
شیر استفاده کنید. افطار خود را با آ
ب ولرم و خرما یا یک قاشق عسل اغاز کنید . از
مصرف زولبیا و بامیه حتی ا لمکان پرهیز کنید و یا به مقدار کم استفاده کنید. فرنی و تر حلوا نیز افطاری مناسبی هستند مشروط بر اینکه به مقدار مناسب استفاده گردند.
۸- مصرف آب بخصوص آب ولرم را به هنگام افطار و سحر فراموش نکنید
۹- فاصله بین افطاری و شام را ۱٫۳۰ تا ۲ ساعت قراردهید
۱۰- در کوهپیمایی و کوهنوردی مراقب علائم اولیه گرمازدگی باشید(کم آبی خود پیش زمینه گرمازدگی است).